Over Edwin Pelser

 

Na werkervaring bij vormgevingsinstituten als Design Academy Eindhoven en het Nederlands Architectuurinstituut (nu Het Nieuwe Instituut) en diverse werkgevers in de gastvrijheidsindustrie kreeg Edwin Pelser de behoefte om zijn werkervaringen te combineren. In de vaak wat galerie-achtige winkels voelt Edwin een afstand tussen ontwerper en gebruiker. Edwin is zelf een gefascineerd door vormgeving in de breedste zin van het woord en wil met zijn collectie laten zien dat design niet strak, onpersoonlijk of duur is, maar juist bijdraagt aan huiselijkheid en persoonlijkheid.

De fysieke winkel bevindt zich op Piet Heinstraat 123-125 in Den Haag. Naast de eigen selectie van Edwin bevindt zich in het aangrenzende pand een brandstore van het Deense label Muuto.

 
Edwin Pelser is tevens een van de initiatiefnemers van Festival Designkwartier


Een winkel met meubels, verlichting en woonaccessoires van vooral (jonge) Nederlandse of Scandinavische ontwerpers en labels. Uniek aan de winkel van Edwin Pelser is dat elk product een bijzonder verhaal heeft. Het verhaal van de ontwerper vertelt bijvoorbeeld hoe het ontwerp is ontstaan of hoe het bijdraagt aan het oplossen van een maatschappelijke probleem. Een goed ontwerp raakt je. Het verhaal er achter geeft niet alleen nieuwe inzichten, maar ook respect voor het product. Zo kan je je voor lange tijd verbonden voelen. Elk verhaal in de winkel is verrassend en anders, maar het uitgangspunt is steeds: vernieuwing met respect voor traditie, in harmonie met mens en natuur. 
De gehele collectie is te vinden in deze webwinkel, een groot deel daarvan wordt tevens getoond in de fysieke winkel in Den Haag.