&Tradition Little Petra
&Tradition Little Petra &Tradition Little Petra &Tradition Little Petra &Tradition Little Petra &Tradition Little Petra &Tradition Little Petra &Tradition Little Petra

&Tradition Little Petra

€2.335,00
Incl. btw
leverbaar

Materiaal: hout, HR foam, polyester vulling en diverse soorten bekleding (Hallingdal, Tonus, Fiord, Sunniva, Vidar, Karakorum)
Afmetingen H: 75cm, D: 83cm L: 79cm, zithoogte: 40cm zitdiepte: 55cm

Meer van: &Tradition

Viggo Boesen is een relatief onbekende architect die heeft bijgedragen aan de kenmerkende designesthetiek van Denemarken in de jaren dertig van de vorige eeuw. Zijn werk werd bekend als funkis-stijl. In tegenstelling tot massaproductiematerialen en de minder-is-meer benadering van de Bauhaus-school, bracht Boesen een zacht, warm en bijna naïef aspect in zijn ontwerpen, waardoor nieuwe vormen van gestoffeerd meubilair ontstonden

Slechts een paar van zijn ontwerpen werden ooit geproduceerd, maar de originele ideeën, organische vormen en de expressieve ontwerp taal van Boesen vormden de voorbode van het latere standpunt voor Deens modernisme in de decennia die volgden.

&Tradition besloot de Little Petra, een van de ontwerpen van architect Viggo Boesen die nooit in productie genomen was, alsnog in 2018 in de collectie op te nemen.

Specificaties
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen

interieurwinkel den haag, dutch design, jonge ontwerpers, scandinavian design

Adres Edwin Pelser Piet Heinstraat 123-125 2518 CG Den Haag
Contact +31(0)703609237 info@edwinpelser.nl OPENINGSTIJDEN: woensdag tm vrijdag van 11 - 18u, zaterdag van 11 - 17u (maandag en dinsdag op afspraak geopend)
Click here to activate
Bekijk route