Little Petra

€3.160,00
leverbaar
informatie over de levering: Beschikbaarheid controleren

informatie over de levering

Sluiten
Materiaal: hout, HR foam, polyester vulling en diverse soorten bekleding (Hallingdal, Tonus, Fiord, Sunniva, Vidar, Karakorum) Afmetingen H: 75cm, D: 83cm L: 79cm, zithoogte: 40cm zitdiepte: 55cm
Toevoegen aan winkelwagen
Levertijd: 5-6 weken
ontwerper Viggo Boesen
afmetingen H: 75cm, D: 83cm L: 79cm
zithoogte zithoogte: 40cm zitdiepte: 55cm
materiaal frame van hout
vulling foam & veren
bekleding Er zijn talloze stofsoorten en kleuren mogelijk. U bent van harte welkom om de stalen in de winkel te bekijken. Eventueel kunnen wij u ook een paar stalen toesturen.
geproduceerd in Lithuania

Viggo Boesen is een relatief onbekende architect die heeft bijgedragen aan de kenmerkende designesthetiek van Denemarken in de jaren dertig van de vorige eeuw. Zijn werk werd bekend als funkis-stijl. In tegenstelling tot massaproductiematerialen en de minder-is-meer benadering van de Bauhaus-school, bracht Boesen een zacht, warm en bijna naïef aspect in zijn ontwerpen, waardoor nieuwe vormen van gestoffeerd meubilair ontstonden

Slechts een paar van zijn ontwerpen werden ooit geproduceerd, maar de originele ideeën, organische vormen en de expressieve ontwerp taal van Boesen vormden de voorbode van het latere standpunt voor Deens modernisme in de decennia die volgden.

&Tradition besloot de Little Petra, een van de ontwerpen van architect Viggo Boesen die nooit in productie genomen was, alsnog in 2018 in de collectie op te nemen.

0 beoordelen

0 sterren op basis van 0 beoordelingen