Stemor Seating Pad

€44,00
1 op voorraad
informatie over de levering: Beschikbaarheid controleren

informatie over de levering

Sluiten
Levertijd: 1-3 dagen
ontwerper Kristine Five Melvaer
afmetingen 45x45cm
materiaal Norwegian Lambswool
bijzonderheden
geproduceerd in Norway
Het mijnstadje Røros ligt meer dan 600 meter boven de zeespiegel en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het waardevolle koper dat in de 17e eeuw werd ontdekt, bracht sommigen grote rijkdom, maar de overgrote meerderheid van de mensen in Røros bleef arm. Toen Peder Hiort, de kinderloze directeur van de mijn in 1789 stierf, liet hij zijn hele fortuin na aan een stichting die was opgericht om de armen onderwijs te geven in textielproductie en de nodige grondstoffen te verstrekken. 

De opleiding bleef bestaan en in 1940 werd Røros Tweed opgericht als verkooppunt voor handgemaakt textiel. Door de jaren heen heeft Røros Tweed geëxperimenteerd met het gebruik van Noorse wol en de ontwikkeling van textielproducten van hoge kwaliteit en design. De fabriek werkt al vele jaren samen met vooraanstaande Noorse textielkunstenaars.
 
Gebruik de Seating Pads tijdens een lange winterwandeling, zodat je tijdens de pauze niet direct op een koud bankje hoeft te zitten. Of thuis voor een een stoel, als de stoel toch net iets te hard zit wanneer je er te lang op zit.
0 beoordelen

0 sterren op basis van 0 beoordelingen