Argali karpet 180 x 240 cm

€3.875,00
leverbaar
informatie over de levering: Beschikbaarheid controleren

informatie over de levering

Sluiten
> ontwerper: Hella Jongerius > materiaal: 98% wol, 2% zijde > productiemethode: handgeweven in Nepal > afmetingen: 180 x 240 cm hoogte 6 mm (ook verkrijgbaar in 200 x 300 cm en 300 x 400 cm)
Levertijd: 6 - 8 weken
ontwerper Hella Jongerius
materiaal 98% tibetan wool 2% silk
afmetingen 180 x 240 cm
hoogte 6 mm
maximale afmetingen 300 x 400 cm
prijs (per m2 of per kleed) per kleed
bijzonderheden
geproduceerd in Nepal

In een palet van zes kleuren die typisch zijn voor Nepalese garens, is dit hoogwaardige kilim tapijt met de hand geweven van speciale Tibetaanse wol van de Argali - een wild schapenras dat in het Himalaya-gebergte woont.
De garens zelf zijn handgesponnen door lokale wevers en hun natuurlijk vervaagde kleuren en onregelmatige karakter verlenen elk tapijt een echt individuele aantrekkingskracht.
Elk kleed heeft verschillende ontwerpdetails, waaronder een met de hand geborduurd gedeelte met zijden garen - een referentie naar een oude traditie van het repareren van de tapijten. De franjes zijn gevlochten, dat ook verwijst naar een oud gebruik in Nepal.
'Dit is een hedendaagse kijk op het kilim tapijt', zegt Hella Jongerius over haar inspiratie. 'Het behoudt de hoge kwaliteit van de traditionele constructie en bevat frisse details.' Kleurrijke zijden garens verlenen het kleed een licht en modern karakter.

0 beoordelen

0 sterren op basis van 0 beoordelingen